Budi i ti nečiji heroj

Maturanti Pirota

Maturanti Gimnazije, Ekonomske škole i Tehničke škole uplatili su 719.000 dinara u humanitarne svrhe. I ostale dve srednje škole, Mlekarska i Srednja stručna škola su se priključile ovoj akciji i dali novac u humanitarne svrhe ali su na maturama išli svečano obučeni. Maturantima pirotskih srednjih škola koji su odlučili da novac za skupa maturska odela daju u humanitarne svrhe pismom se obratio ministar prosvete Mladen Šarčević čestitajući im na humanom gestu koji će, kako se navodi u pismu, biti prosleđen kao primer svih školskim parlamentima u celoj zemlji kako bi akcija dobila nacionalni karakter. Malo je reći da sam ponosna na sve nas…. Uspeli smo da podignemo ovom akcijom ceo grad ali i celu Srbiju…. 

Budi i ti nečiji heroj - Maturanti Gimnazije

Ova generacija maturanata je samo nastavila humanu misiju svojih drugova koji su pre četiri godine prvi pokrenuli ovu akciju pomoći bolesnoj deci u našem gradu. To je bila generacija za ponos predvođena Urošem Mijalkovićem koji se i ove godine sa drugovima opet odazvao ovoj akciji i pružio nam podršku.
Novac u okviru akcije pirotskih maturanata ’’Budi i ti nečiji heroj’’, od strane maturanata Gimnazije u iznosu od 289.300 dinara, dobili su: 86.500 dinara Dušan Kartaljević, koji boluje od mišićne distrofije, 109.000 dinara Mateja Lazarević koji boluje od hepatitisa B, epilepsije i imao je 7 komplikovanih operacija na crevima i 93.800 dinara Mila Panić koja boluje od teškog oblika kancera u stomaku.
Ova deca su organizovala i jedno iznenađenje za Dušana Kartaljevića i doveli jutjubera Muđu, koji je njegov veliki idol i iznenadili Duleta njegovom posetom i pritom su mu odneli i prigodne poklone.

Veliku zahvalnost dugujemo svim sponzorima koji su se rado odazvali ovoj akciji i pomogli nam oko nabavke i štampanja majci za maturante Gimnazije, a to su JP ,,Vodovod’’, pekara Jerma, poslastičara Rekord, Odeon, Zlatko Jovanović, Slobodna zona Pirot. Hvala puno ljudima bez kojih ove majce ne bi izgledale tako, štampariji ,,Nessk’’ koja je odradila najteži deo posla. Marmil je novca koji je namenio za štampanje majci za Gimnaziju uplatio na račun za lečenje malog Radeta Durmiševića.
Na početku ove naše akcije ideja nam je bila da pozovemo i naredne generacije maturanata iz našeg grada ali i cele Srbije da se priključe ovoj akciji i da zajedno spašavamo što više mladih života, jer su deca naša budućnost.
U toj nameri mislimo da smo uspeli i hvala svim medijima koji su nam pomogli u tome. Dobili smo i priznanje ministarstva prosveta i ministra Šarčevića i to nas posebno raduje što smo uspeli da se za našu humanost čuje van našeg grada. Da pobedi život!

Budi i ti nečiji heroj - Maturanti Ekonomske škole

Ova humana deca su se odrekla glamura i sav novac koji bi dali za svečane toalete uplatili su našim teško bolesnim sugrađanima, a na maturu idu u majcama. Time žele da pomognu u njihovoj borbi za život i iskreno se nadamo da će ovo dvoje naših sugrađana izaći kao pravi pobednici i heroji.
Novac u okviru akcije pirotskih maturanata  “Budi i ti nečiji heroj”, od strane maturanata Ekonomske škole dobili su u iznosu od 97.200 dinara sedmogodišnji Rade Durmisević koji boluje od tumora zglobne hrskavice i 97.300 dinara tridesetogodišnja Bratislava Jeremić, koja boluje od teškog oblika kancera grlića materice.
Veliku zahvalnost dugujemo svim sponzorima koji su se rado odazvali ovoj akciji i pomogli nam oko nabavke i štampanja majica za maturante Ekonomske škole, a to su: Dunav osiguranje,privredno društvo Creative work, Elektro svet, JP Komunalac, Marmil, Udruženje Dobra vila za vas. Hvala svim medijima i svim ljudima koji su nas u toku ove akcije podržavali. Iskreno se nadamo da će ova naša akcija biti podstrek za sve naše buduće maturante u gradu ali i celoj Srbiji i da će ovo postati jedna lepa tradicija.
Spasiti nečiji život je nešto neprocenjivo!

Budi i ti nečiji heroj - Maturanti Tehničke škole

Novac u okviru akcije pirotskih maturanata ’’Budi i ti nečiji heroj’’, od strane maturanata Tehničke škole u iznosu od 235.200 dinara, dobili su:  125.500 dinara Mila Panić koja boluje od teškog oblika kancera u stomaku, 59.700 dinara Rade Durmišević koji boluje od tumora  zglobne hrskavice i 50.000 dinara Dušan Kartaljević, koji boluje od mišićne distrofije.
Veliku zahvalnost dugujemo svim sponzorima koji su se rado odazvali ovoj akciji i pomogli nam oko nabavke i štampanja majci za Tehničku školu a to su: Kafana Boem,  Kafana Dukat, Bio pahulja, Minić Srđan, štamparija Nessk, Negro prom, Alatnica Krstić, restoran Gazela , Urošu Mijalkoviću i svima ostalima koji su nam pomogli. Hvala puno ljudima bez kojih ove majce ne bi izgledale tako, štampariji ,,Nessk’’ koja je odradila najteži deo posla.
Nije bilo lako organizovati ovu akciju jer je mnogo maturanata bilo uključeno u nju, puno obaveza su imali i u školi i van škole ali smo eto zajedničkim snagama sa ovom divnom decom uspeli da je uspešno privedemo kraju. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim roditeljima, prosvetnim radnicima, direktorima, svim sponzorima ,  medijima i ljudima u našem gradu ali i celoj Srbiji i šire na velikoj podršci u toku ove akcije koju ste nam pružali i time nam pokazali da ovo što radimo itekako je vredno pažnje.
Iskreno se nadamo da će neke nove generacije maturanata slediti naš primer i da će spašavati neke nove živote mladih ljudi, jer život je samo jedan. Da pobedi život!