Sela Blato, Kostur i Ponor

Savina nedelja u Pirotu

Drugog dana naše akcije podele paketića deci u seoskim školama osnovne škole Vuk Karadžić obišli smo i sela Blato, Kostur i Ponor.
Tom prilikom podelili smo 12 paketića deci školskog uzrasta i 4 paketića predškolcima.
U školi u selu Blato su nas dočekali učitelj Svetislav i dečak iz susednog sela Kostur.
Bilo je ovo divno druženje sa učiteljima i sa predivnom decom.
Zaista nije fraza kada kažemo da slike govore više od reči, pogledajte te njihove osmehe, ta ozarena lica i sreću, te iskrene emocije i zahvalnost na malim poklončićima. 
Ova deca zaista imaju dušu i umeju itekako da se raduju i najmanjem poklonu i malom gestu pažnje.
Kada sumiramo ove utiske presrećni smo jer vidimo da učiteljice i učitelji zaista rade svoj posao na visokom nivou i sa puno ljubavi i pažnje, jer su deca zaista predivna.

Teška srca smo morali da se rastanemo od dece ali smo morali da im obećamo neko ponovno druženje na šta su svi onako iskreno bili srećni…
A srećni smo i mi jer smo uspeli da izamimo osmehe nekoj novoj dečici, a posebno smo srećni što ima još divnih, humanih ljudi, čistog srca koji nam mnogo pomažu u našim akcijama. Za ove iskrene osmehe se živi, hvala još jednom od srca od celog tima volontera udruženja Dobra vila. 

Hvala našim prijateljima na pomoći oko nabavke paketića:
Sindikat Vodovoda-Pirot, Sindikat Srbijašume-Pirot, diskont Strajt iz Pirota, autoprevoznik Di Stone iz Aranđelovca, prevoznik Negovan Todorović iz Vlasotinca, Banka hrane i Maxi objekat iz Pirota i veliko hvala kompaniji Sitel iz Beograda, kao i mnogim pojedincima koji su nam pomogli u sakupljanju slatkiša za naše mališane.