OŠ “Dobrinka Bogdanović”

Selo Strelac, Babušnica

Danas smo zajedno sa članovima Rotaract Pirot posetili dečicu u školi u selu Strelac.
Ova škola je specifična po tome što poseduje internat sa kuhinjom i odeljenje za rad sa decom sa posebnim potrebama.
Trenutno ovu školu pohađaju deca uzrasta od 4 do 14 godina. Deca borave u školi od ponedeljka do petka, spavaju u internatu i hrane se u menzi, a vikendom dolaze roditelji kolima po njih jer su sva ta deca iz udaljenih planinskih sela. 
Deca u školi pored nastave uče strane jezike, ruski i engleski jezik, imaju dnevni boravak gde pišu domaće zadatke, uče i igraju se. Imaju 4 obroka dnevno i svakodnevno kreiraju svoj meni zajedno sa predivnom kuvaricom koju jako poštuju i slušaju. Sami uzimaju hranu sa pulta, nakon obroka vraćaju pribor za jelo i tanjire u odeljak za prljavo posuđe, a zatim pospremaju stolove po rasporedu dežurstva koje imaju.
Greju se na drva i sami lože vatru, pri čemu stariji dečaci po rasporedu dežurstva donose drva za peći. Rekli bi red, rad i disciplina. Bravo za sve ove ljude koji rade sa ovom decom sa velikom ljubavlju, jer se vidi da su deca predivna i jako poslušna.
Hvala ovim divnim mladim ljudima iz Rotaract Pirot na prilici da se družimo sa ovom decom, zaista puno lepih utisaka nosimo sa sobom i radujemo se nekom novom druženju sa ovom predivnom decom.
Rotaract Pirot je deci obezbedio novogodišnje paketiće, a naše udruženje je deci odnelo voće.