Donji Striževac, Pirot

Poseta seoskoj školi

Naše udruženje Radica Jovanović- Dobra Vila za vas, proširilo je rad i na teritoriji opštine Pirot.
Za samo par dana Ivana Kostić zajedno sa Karolinom Stamenković iz etno centra žena iz Babušnice uspeli smo da realizujemo ovu akciju i posetimo ovu seosku školu u selu Donji Striževac, opština Babušnica, Pirotski okrug. Decu je posetio Deda Mraz, odneli smo paketiće, tortu, medenjake, sokove, balone i čestitke. Deca su bila oduševljena našim dolaskom i uspeli smo da im izmamimo osmehe na licima, što nam je i bio cilj.
Veliku zahvalnost dugujemo učiteljici Slađani Cvetković i divnoj deci koja su nas baš lepo dočekala.
Takođe veliku zahvalnost dugujemo i celokupnoj ekipi televizije Pirot koji su nas podržali u ovoj našoj akciji i medijski to jako dobro propratili. Hvala puno!
Novinar – Marija Kostić, snimatelj i fotograf Daniel Kop

Obišli smo zajedno sa Deda Mrazom školu u Donjem Striževcu, opština Babušnica, školu sa 6 đaka i odneli smo im novogodišnje paketiće, slatkiše, tortu, sokove, balone, puno osmeha i pozitivne energije. Hteli smo da se uverimo kako ova deca žive na selu i kako odrastaju i bili smo zaista ganuti njihovim dočekom. Ta vedra nasmejana lica dece, ti znatiželjni pogledi, ta njihova skromnost, predivno vaspitanje i očigledno dobar posao učiteljice Slađe, nas je zaista sve obradovalo i bili smo presrećni što smo bili njihovi gosti.

Ova deca na selu imaju potpuno drugačije odrastanje i detinjstvo od gradske dece, na pitanje šta im se najviše dopalo od poklona i šta ih je posebno obradovalo svi su odgovorili baloni sa helijumom… Odgovori su nas zaista iznenadili i dirnuli, ali njihovi zadovoljni osmesi su nam u isto vreme isunili srce. Znali smo da je dobar potez zašto smo hteli baš ove mališane da obradujemo, znamo da će našu posetu dugo pamtiti kao i mi njihove iskrene osmehe. Ova poseta je za nas bila jedna opuštajuća relaksacija sa ovom predivnom decom i bili smo presrećni što se neke prave vrednosti i dalje neguju i što nam deca idu u pravom smeru vaspitanjem i skromnošću.